To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

JobDag Air Traffic Controller

De Luchtcomponent organiseert een jobdag voor kandidaten-luchtverkeersleider (air traffic controller: ATC).

We vinden het normaal om met het vliegtuig op reis te gaan. We weten dat wij in de lucht in de goede handen zijn van de piloot en de flight crew. Maar wie zorgt ervoor dat dit allemaal veilig verloopt? Wie heeft het overzicht over al de vliegbewegingen van vliegtuigen, helikopters, drones, enzovoort? Zowel voor burgerluchtvaart als voor militaire vluchten? Dat zijn de luchtverkeersleiders. En Defensie werft er aan.

Inschrijven kan via de link

https://www.mil.be/nl/evenement/jobdag-atc-10de-tactische-wing-peer-kleine-brogel

 

Word jij mijn collega?

Ik ben Dries, luchtverkeersleider bij Defensie en organiseer samen met een team op 26 februari 2020 de “ATC- Jobdag” op de vliegbasis te Kleine Brogel.

Deze jobdag wordt speciaal ingericht om jullie inzicht te geven in wat deze functie werkelijk inhoudt. Een job als piloot bij Defensie spreekt voor zich, de functie van luchtverkeersleider is echter minder bekend. En zoals het gezegde luidt: “onbekend is onbemind”.

Vandaar deze persoonlijke uitnodiging voor deze, naar mijn mening, zeer interessante job die sommigen onder jullie ongetwijfeld zal bekoren.
Zijn je toekomstplannen nog niet uitgestippeld, dan is dit bezoek zeker de overweging waard.

Naast een degelijk werkritme en verloning, is dit meer dan een job op zich! Als luchtverkeersleider ga je zelfstandig te werk en er heerst een aangename ongedwongen sfeer onder collega’s, waar ruimte is voor overleg en flexibiliteit. Naast het dagelijks werkkader, biedt deze functie voldoende variatiemogelijkheden (buitenlandse opdrachten, cumuljobs, vervolmakingscursussen, sport…).

Op 26 februari word je ontvangen tussen 13u00 en 13u30 aan de ingang van de vliegbasis te Kleine Brogel en krijg je vervolgens een exclusieve rondleiding achter de schermen. Onze werkomgeving ligt op minder dan 200m van de startbaan, je beleeft bijgevolg de live activiteit van nabij. Het programma eindigt om 16u30.

De luchtmachtbasis is bereikbaar met persoonlijk vervoer op het adres: Onze-lieve-vrouwlaan, 3990 Peer.

Inschrijven kan via de link

https://www.mil.be/nl/evenement/jobdag-atc-10de-tactische-wing-peer-kleine-brogel

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, hierbij enkele ‘real-time’ foto’s.


Tot binnenkort!

Ben je te laat op de dag zelf kan je ons bereiken op het volgende nummer: 0496/386598

Dries

© Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force