To Top

Info & Links

Bekijk nuttige links of relevante info KeeBee

Info & Links


Groepsbezoeken aan vliegbasis Kleine-Brogel:

In het kader van de voorzorgsmaatregelen aangaande de verspreiding van het Corona virus, zal het museum gesloten zijn voor publiek met ingang van vandaag tot en met 03 April 2020

Deze bezoeken (vanaf min 20, max 50 personen) worden uitgewerkt en begeleid door het PR-team. Bezoeken worden ingepland op dinsdag en donderdag, tussen 09u00 en 13u00. De aanvrager moet er voor zorgen dat de bezoekende groep over eigen bustransport beschikt.

Aanvragen en uitwerking van verdere modaliteiten kunnen rechtstreeks bij het PR-team via e-mail gericht aan info@kleinebrogelairbase.be  .


 

Nachtvluchten

Vanaf september tot eind mei vinden de nachtvluchten (tot middernacht) op maandag en dinsdag plaats. Tijdens nachtvluchten oefenen de gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderscheppingen, luchtgevechten en noodprocedures. Tijdens nachtelijke operaties gebruiken de piloten nachtkijkers of night vision goggles. Dat is een kleine verrekijker die op de helm gemonteerd wordt en een lichtversterker met weergave in groentinten. Meer info via www.mil.be/nl/vluchten-belgie

Graag willen wij jullie er op attent maken dat de komende periode er een aantal verschuivingen van de nachtvluchten vanop onze vliegbasis zullen plaatsvinden:

• 16 + 17 Maart wordt 17 + 18 Maart
• 27 + 28 April wordt 28 + 29 April


 


DRONES: Belangrijke info voor drone gebruikers !

dronesHet luchtruim boven de grondgebieden van de omliggende gemeenten/steden van de 10de Tactische Wing - vliegbasis Kleine-Brogel valt onder de controlebevoegdheid van de luchtverkeersleiding van deze luchtmachtbasis (de zogenaamde CTR – Controlled Traffic Region).
Hierdoor is het gebruik van drones, zowel in een professioneel als recreatief kader, onderworpen aan bijzonder strenge regels. De laatste tijd worden er op regelmatige basis inbreuken vastgesteld waardoor de veiligheid van de betrokken inwoners in het gedrang komt.

Bent u eigenaar van een drone, gelieve u dan op de hoogte te stellen van de huidige wetgeving. Een overzicht hiervan kan u terugvinden op de website van FOD mobiliteit (https://mobilit.belgium.be/nl/luchtvaart/drones).

Een klein overzicht:

  • Wanneer de CTR van Kleine Brogel (luchtruim) geactiveerd wordt is ieder drone gebruik verboden. Een overzichtsmap van deze zone kan u terugvinden op https://map.droneguide.be . Deze map wordt niet voortdurend aangepast en kan fouten bevatten. Bovendien zijn er bijkomende zones waar gebruik van een drone 24/7 verboden is.
  • Buiten deze gecontroleerde zones mag er met een drone gevlogen worden op privéterrein tot een maximale hoogte van 10m (ongeveer de hoogte van de bomen) waarbij er een minimale afstand van 50m tot objecten wordt gerespecteerd.

Wanneer er inbreuken worden vastgesteld kan de lokale politie overgaan tot het uitschrijven van een boete en het in beslag nemen van de drone.

Bij twijfel of vragen, gelieve contact op te nemen met uw gemeentebestuur.

 


 

'Bij ons in KeeBee' magazine

‘Bij ons in KeeBee infomagazine’ is een periodiek informatietijdschrift van de Vliegbasis Kleine Brogel en verschijnt 3x per jaar.
Redactie / eindredactie: Adjunct-Officier
Verantwoordelijke uitgever: Adjunct-Officier, 10 Tactische Wing,
Vliegbasis Kleine-Brogel, Onze-Lieve-Vrouwlaan z/n, 3990 Peer
Info voor abonnementen, adres voor coördinatie, redactie en informatie: Public Relations Office, 02/44 33298
KeeBee Air Museum

http://kbam.be

museum tiger 1kb museum1

 Het KB Air Museum is open voor bezoek op dinsdag- en donderdagnamiddag van 13:30Hr tot 16:30Hr (laatste toegang om 15:00Hr).

Toegangsprijs: 1 € (Kinderen tot 12 jaar gratis)

Bezoeken aan het KeeBee Air Museum op individuele basis of in kleine groepen:
Bij aankomst moet iedereen parkeren net voor de ingang en zich aanbieden in het wachtlokaal.
Daar wordt een bezoekers-formulier ingevuld en moet om veiligheidsredenen een identitificatie document afgegeven worden voor de duur van het bezoek.

Aan elke bezoeker of groep van bezoekers zal een kaartje met de te volgen weg naar het museum verstrekt worden. Bezoekers mogen de route te voet of per fiets afleggen. Auto's worden niet toegelaten op de basis.

Voor groepen vanaf 10 en meer personen, gebruik het aanvraagformulier (website kbam.be) en stuur het naar kbairmuseum@gmail.com tenminste 5 dagen voor de bezoekdatum.

Ook zeker het bezoek waard: het  31ste ‘Tijger’ Smaldeel , Tel: 02/44 33231

kb museum2


 

Belgian Air Force Association

Gratis lid worden Belgian Air Force Association

belgianairforceassociation

Onze vereniging heeft als doel de waarden van de Belgische Luchtmacht bij haar leden, de burgerbevolking en alle geïnteresseerden te belichten.

  • Tevens de nauwe contacten en steun onderhouden met de Luchtmacht.
  • De geschiedenis en tradities van de Luchtmacht bewaren en belichten.
  • De nauwe banden onderhouden met gelijkaardige verenigingen in binnen- en buitenland.

Het uiteindelijke doel van de Belgian Air Force Association is een sterke vereniging te zijn met een brede vertegenwoordiging en een voldoende aantal leden om gehoord te worden waar en wanneer nodig.

Als gratis lid zal U uitgenodigd worden om onze activiteiten bij te wonen en per E-mail ingelicht te worden over de activiteiten van de Eenheden van de Belgische Air Component.

Alle info en details over de 'Belgian Air Force Association' via de website: www.bafassociation.be
Je kan je gratis aanmelden via het registratieformulier op deze website of klik door naar https://forms.gle/vT86RVoYzSzuMkFk9    

 

 


31 Tiger Squadron

www.31tigersqn.be

museum tiger 1

Online lair of the famous Belgian Tiger squadron

31 "Tigers" Fighter Bomber Squadron is one of the five F-16 Squadrons of the Belgian Air Component. Flying the F-16 MLU Fighting Falcon, "three one" is a Multirole squadron able to perform a wide array of operational missions. For the squadron, operationality is the top priority. Other than that, the squadron is known for its traditions and the fact it's often still referred to as a Fighter Bomber squadron is a nice example of this. All the traditions can be traced back to the squadrons rich history, now spanning more than six decennia. In addition, as a Tiger squadron and one of the oldest members of the NATO Tiger Association, 31 squadron takes great pride in spreading the "Tiger Spirit" and honoring the traditions that come with it. With their fighting spirit “May the enemies blood be our wine” (“In Sanguine Vinum”) the 31 tigers will fulfill their job with pride and dignity in the 21st century.

 

© Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force