To Top

Video Posts

HOE VLIEG JE MET F-16?

Bij de start van hun pilotenopleiding bij Defensie dromen velen ervan om ooit met F-16 te kunnen vliegen, maar weinigen geraken door de harde selectie. Met zo’n straaljager vliegen is ook geen evidentie. Sprinkler neemt je mee voor een blik… in de cockpit!

De cockpit van een F-16 is heel krap en de volledige bediening gebeurt met hendels links en rechts van de piloot. Het is een zogenaamd HOTAS-toestel: hands on throttle-and-stick. “Het vliegen op zich is als autorijden, dat verleer je niet zo snel”, vertelt Sprinkler. “Maar het wapensysteem bedienen en daar efficiënt in zijn, kost tijd, moeite en training.”


F-16-PILOOT (27): "TIJDENS EERSTE VLUCHT MOEST IK BOM DROPPEN

""Ik wist dat het aan mij was." Dat vertelt een 27-jarige F-16-piloot in het gloednieuwe VTM NIEUWS-programma 'F-16'. De jonge piloot kreeg in zijn allereerste vlucht boven het gebied van terreurgroep Islamitische Staat (IS) de vraag van de Amerikaanse coalitiepartners om al meteen een bom te droppen. 


Defensie transparant - BACA

Woensdag 22 mei 2019

Afgelopen week kreeg Defensie bezoek van vertegenwoordigers uit 26 verschillende naties. In het kader van het Vienna Document geeft elk partnerland dat het verdrag ondertekende om de vijf jaar een inkijk in zijn militaire installaties en activiteiten.

 


CHIPO KRIJGT ALARM IN EERSTE VLUCHT

Tijdens je eerste solovlucht met een F-16 meteen een waarschuwing krijgen op je controlepaneel, je zou voor minder in je broek doen. Maar de 27-jarige Chipo houdt het hoofd koel. Vanavond is in de tweede aflevering van 'F-16' te zien hoe de nieuweling in de F-16 zijn machtig toestel opnieuw onder controle probeert te krijgen.

Velen zijn geroepen om F-16 piloot te worden, maar weinigen raken door de keiharde selectie. Ook Chipo heeft er jaren aan gewerkt. “Toen ik vijf was, ging ik al naar airshows. Ik wilde altijd gevechtspiloot worden. Vandaag komt mijn jongensdroom uit”, vertelt hij.

Net omdat het zijn eerste solovlucht is, zijn er die dag voor de opnames van de reeks kleine camera’s geïnstalleerd in Chipo’s cockpit. De vlucht wordt een echte thriller als er plots een alarm afgaat.

 
Onze militairen in de kijker

Op woensdag 28 maart 2018 vindt op de Grote Markt in Brussel een plechtigheid plaats om hulde te brengen aan de militairen die actief waren tijdens operaties. Defensie plaatst die dag zijn troepen centraal die in binnen- en buitenland hun inzet toonden


Commandant Luchtcomponent bezoekt Litouwen

Generaal-majoor vlieger Vansina, de commandant van de Luchtcomponent, bezocht op donderdag 13 december Litouwen. Vanaf de basis van Siauliai werkt het detachement Baltic Air Policing (BAP 18-11) nog tot begin 2019 met vier F-16’s en 54 militairen.

 


INSTAGRAM

Ondertussen is onze Vliegbasis erg populair op Social Media met de trending #wearekeebee ... Volg ons via www.instagram.com/kleinebrogelairbase ! Bekijk hieronder enkele recente berichten:

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

KeeBee is helemaal klaar voor de nationale feestdag 🇧🇪 #wearekeebee #nationalefeestdag #21juli #f16 #luchtdefilé #belaircomp #belgiandefence #defensie

Bekijk meer

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

349 Sqn samen met 350 Sqn en demopiloot Vador, prominent aanwezig @airtattoo! Deze ochtend openden ze de show en later vandaag nemen zij nog deel aan de unieke NATO flypast✈️ @349belgiansquadron #350sqn @vador_pictures #riat #riat2019 #wearekeebee

Bekijk meer

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

De route van het luchtdefilé werd mooi in kaart gebracht door @belaircomp🇧🇪👍🏽 #wearekeebee #nationalefeestdag

Bekijk meer

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

Bekijk meer

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

Onze vliegtuigtechnici beheersen een breed spectrum voor de herstellingen aan de F-16: fuelsystemen, hydraulica, pressurisatie, … op deze foto’s wordt een F1-tank vervangen, een brandstoftank van het bladder-cell type, een kunststof zak die zich in een beperkt toegankelijke ruimte achter de cockpit bevindt. Je in alle mogelijke bochten wringen is een woordkeuze die hier op zijn plaats is. Precisie en teamwork primeren !  Ontdek jouw uitdaging bij de Luchtmacht en bekijk jouw mogelijkheden via www.werkenbijdefensie.be en/of schrijf je in via www.kleinebrogelairbase.be voor onze jobdag op vrijdag 13 sept ‘19. #wearekeebee #teamwork #technisch #belaircomp #defensie

Bekijk meer

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

Topsporter Defensie en Belgische Kampioen mountainbike Jens Schuermans, beleefde een topweekend tijdens de wereldbeker van Les Gats in de de Franse Alpen. Hij bevestigde zijn 5de plek van vrijdag tijdens de shorttrack met een zeer verdienstelijke 7de plek vandaag tijdens de lange race! Dikke proficiat @jensschuermans #wearekeebee #belgiandefence #topsportdefensie #worldcupmountainbike #belaircomp

Bekijk meer

Kleine-Brogel Airbase

Kleine-Brogel Airbase

Onze patrouillehonden kwamen samen met hun baasje ook een leuke demo geven aan onze deelnemers van de jongerenstage @defensie.ladefense #wearekeebee #militarydog #defensie #patrouillehond #belaircomp

Bekijk meer

Of bekijk meer berichten via onze Instagram Wall op deze website.

 

Belgian Air Force - Air Base Kleine-Brogel Peer (BE)

© Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force