To Top

Vliegbasis Kleine-Brogel

Knowledge, Spirit, Style !

Vlieggroep
De vlieggroep omvat ongeveer 250 mensen, waarvan 48 piloten. Naast de vliegoperaties is deze groep ook verantwoordelijk voor de controle van het luchtverkeer, de brandweer, de uitbating van de meteo-gegevens, de inlichtingen en voorbereiding van de F-16 vluchten en uitzendingen. De vlieggroep van de 10de Wing beheert ook het lucht-grond schietterrein van Houthalen-Helchteren, ook wel gekend als ‘Pampa range’.

  • Vlieggroep3
  • Vlieggroep5
  • Vlieggroep2
  • Vlieggroep4
  • Vlieggroep1

blog

31 Squadron

Het 31ste Tiger Squadron werd reeds vanaf het prille begin beschouwd als een van de top squadrons van de Belgische luchtmacht. Ook wordt het 31ste Squadron gezien als een van de hoekpilaren van de “NATO Tiger Association” (NTA) waar het reeds sinds 1962 lid van is.  Twee feiten waar het Squadron bijzonder trots op is.

Lees meer
blog

349 Squadron

349 (Belgian) Squadron werd in 1942 opgericht als een Belgische eenheid in de schoot van de Britse Royal Air Force (RAF)

Lees meer
blog

OCU Squadron

De OCU (Operational Conversion Unit) werd opgericht op 01 September 1987 met de opdracht om de basisconversie voor alle jonge piloten en de tactische opleiding van toekomstige Air Defence piloten te verzorgen. Deze opdracht werd uitgevoerd vanuit Bevekom (Beauvechain) in Waals-Brabant.

Lees meer

Current Ops Squadron

Het Squadron “Current Operations” is het grootste Smaldeel van de Vlieggroep in Kleine-Brogel, weliswaar zonder piloten. Het omvat alle diensten die de dagelijkse vliegoperaties van de basis ondersteunen. We spreken onder andere over Wing Operations (het zenuwcentrum van de basis), Air Traffic Control (luchtverkeersleiders), de vliegveldbrandweer, de Bird Control Unit (beheersen van de vogelpopulatie) en de dienst Meteo (weersvoorspellers). Al deze secties zijn cruciaal voor een goed en veilig verloop van alle vluchten.

Lees meer

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force