To Top

Info & Links

Bekijk nuttige links of relevante info KeeBee

Public Relations

MUSEUMBEZOEKEN

Op de vliegbasis bevinden zich 2 musea die zeker het bezoeken waard zijn: het Tiger museum en het Kleine-Brogel Air Museum.

De toegang tot beide musea verloopt via ons hoofdwachthuis gelegen aan de Onze-Lieve-Vrouwlaan 99, 3990 Peer. Bezoekers parkeren net voor de ingang en bieden zich aan in het wachtlokaal.
Daar wordt een bezoekersformulier ingevuld en moet om veiligheidsredenen een identificatiedocument afgegeven worden voor de duur van het bezoek.
Aan elke bezoeker of groep bezoekers zal een kaartje met de te volgen weg naar het museum verstrekt worden. Bezoekers mogen de route te voet of per fiets afleggen. Auto's worden niet toegelaten op de basis.


Het Tiger museum

kb museum2

Het Tiger museum begon als een uit de hand gelopen hobby en eerbetoon aan het 31ste Squadron. De drijvende kracht achter dit historische museum is Snor. Hij is steeds bezig met het verwerven van nieuwe memorabilia wat resulteert in een museum dat leeft.
Na den toer van het museum gedaan te hebben kan je er ook terecht voor een drankje in een gezellige setting.
Het Tiger museum is open voor bezoek op dinsdag- en donderdagnamiddag van 13:30u tot 16:30u. Afwijkingen op deze uren zijn mogelijk mits voorafgaande afspraak met Snor. Je kan hem contacteren via: tel. 02/44 33231 - GSM 0495/577059 - mail: snor31@telenet.be

 
Het Kleine-Brogel Air Museum 

museum tiger 1kb museum1

Het KB Air Museum is open voor bezoek op dinsdag- en donderdagnamiddag van 13:30u tot 16:30u (laatste toegang om 15:00u).

Toegangsprijs:
 - Volwassenen: € 2 
 - Kinderen tot 12 jaar: gratis 

 Kleine Brogel Air Museum (KBAM) - TV Limburg BELGIAN AIR FORCE ASSOCIATION

Gratis lid worden Belgian Air Force Association

belgianairforceassociation

Onze vereniging heeft als doel de waarden van de Belgische Luchtmacht bij haar leden, de burgerbevolking en alle geïnteresseerden te belichten.

  • Tevens de nauwe contacten en steun onderhouden met de Luchtmacht.
  • De geschiedenis en tradities van de Luchtmacht bewaren en belichten.
  • De nauwe banden onderhouden met gelijkaardige verenigingen in binnen- en buitenland.

Het uiteindelijke doel van de Belgian Air Force Association is een sterke vereniging te zijn met een brede vertegenwoordiging en een voldoende aantal leden om gehoord te worden waar en wanneer nodig.

Als gratis lid zal je uitgenodigd worden om onze activiteiten bij te wonen en per e-mail ingelicht te worden over de activiteiten van de eenheden van de Belgische Luchtcomponent.

Alle info en details over de 'Belgian Air Force Association' via de website: www.bafassociation.be
Je kan je gratis aanmelden via het registratieformulier op deze website of klik door naar https://forms.gle/vT86RVoYzSzuMkFk9.

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force