To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

JOBDAGEN Gefascineerd door gevechtsvliegtuigen of gepassioneerd door techniek?

1SG Joly krijgt prijs voor meest verdienstelijke werken

De prijs voor de meest verdienstelijke werken werd afgelopen donderdag uitgereikt aan 1SG Kevin Joly, die tewerkgesteld was in de sectie Communication Navigation & Surveillance bij het smaldeel Elektronica & Telecommunicatie.

Hij was een belangrijke schakel in de reorganisatie van de serverruimte in de ATC-toren, in 2021. Kevin nam de volledige voorbereiding op zich: zowel de initiële als toekomstige situatie werden door hem uitgetekend. Deze studie zorgde ervoor dat de werken aan de serverruimte vlot konden verlopen, zonder de vliegplanning in het gedrang te brengen.

Als resultaat werd de serverruimte elektrisch redundant, wat wil zeggen dat het geheel nog blijft werken wanneer er een onderdeel uitvalt, zoals bij een stroompanne. Dat is van groot belang voor de vliegveiligheid. De reorganisatie zorgde ook voor een duidelijkere structuur, waardoor interventies vlotter kunnen verlopen. Al bij al bespaarde Kevin zijn werk veel kosten en tijd.

In september 2021 muteerde de 1SG Joly naar ACOS-IS te Molenbeek-Wersbeek. KeeBee is een goede werkkracht kwijt, Defensie gelukkig niet.

 

BaseCo Koen Vanheste, 1SG Kevin Joly, OST Kolonel Jurgen Vereecken en CDT Benno Broux.

 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force