To Top

Laatste nieuws

Bekijk het laatste nieuws
met bijhorende selectie foto's

Nieuwe tail voor OCU

In 2002 kreeg de OCU een eerste special tail, in het teken van haar 15de verjaardag. Sindsdien volgden er nog drie. De vierde, en laatste, rolde afgelopen woensdag uit de paintshop. Wanneer de F-35 binnen enkele jaren op onze basis genesteld is, zullen leerling-piloten hun opleiding in de Verenigde Staten afronden en zal de OCU hier opgedoekt worden. Lees hier de boodschap van het squadron.

De nieuwe OCU tail is een mijlpaal. Hij staat voor specifieke waarden die aan de basis staan sinds de oprichting van dit squadron in 1987. De rauwe, onverbloemde afbeelding stelt de zuivering, transformatie en inventiviteit voor, waar de OCU als squadron naar toe streeft.

De tail omhelst jaren van wijsheid en kennis die dit squadron verworven heeft over een tijdspanne van meer dan 35 jaar. Sindsdien is deze bron aan expertise een ware steunpilaar voor de gevechtspiloten van de Belgische Luchtcomponent.

Door het harde werk en toewijding van al haar personeel, kunnen ze jonge piloten met de juiste fighter spirit kneden tot gevechtspiloten. De OCU legt de basis om rekruten de juiste ingesteldheid en skills aan te leren, die in hun verdere carrière nog tot een hoger niveau getild zullen worden, in hun operationele squadron.

Met deze boodschap stellen we de nieuwe tail voor. Het is misschien de laatste, maar zeker niet de minste.

Semper Vulture

 

Bert B © Copyright on content & photos - PR KeeBee icc with Belgian Air Force